Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders

Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders

In-company
Introductie

In de afgelopen jaar zijn er in het werk van de gerechtsdeurwaarder steeds meer escalerende situaties geweest. Als de-escalatie niet meer werkt is het van belang dat de gerechtsdeurwaarder zich ook fysiek kan weren. De training Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders gaat in op deze aspecten en geeft een in de praktijk bewezen basis van zelfverdediging met het oogmerk om de agressieve situaties weer onder controle te krijgen en te zorgen voor de eigen veiligheid. 

 

Met deze training voldoet u aan de eisen die de Inspectie SZW stelt aan actieve training van medewerkers die risico lopen op heftige agressie tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. De training is geschikt voor gerechtsdeurwaarders, toegevoegd-gerechtsdeurwaarders en buitendienst-medewerkers die tijdens hun beroepsuitoefening risicovolle werkzaamheden uitvoeren.

Onderwerpen

In de training Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders staan zaken als angst wegnemen, fysieke- en mentale gesteldheid, zelfvertrouwen, veiligheid en weerbaarheid centraal. Daarnaast worden zelfverdedigingstechnieken uit de Resilient Selfdefence (RSD) methode geoefend. Deelnemers worden uitgedaagd om voorbeelden uit de praktijk aan te dragen. In deze training speelt het oefenen van praktijksituaties een zeer grote rol waardoor deelnemers zich sterker voelen in escalerende situaties.

Trainer

De training Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders wordt gegeven door Erika Terpstra. Erika heeft een indrukwekkende staat van dienst in weerbaarheid en zelfverdedigingstrainingen. Sinds een aantal jaren geeft zij bij Aqturion Academy instructie aan gerechtsdeurwaarders. Daarnaast geeft zij weerbaarheidstrainingen op hogescholen (Stenden University) en het middelbaar beroepsonderwijs (Friesland College).

Planning, PE-punten en kosten

Planning

De training wordt op uw kantoor gegeven in een tijdvak van 4 uur. Hierdoor kan gezamenlijk worden getraind met realistische situaties voor het kantoor, is er meer inzicht in de manier hoe collega’s werken en kunnen er kantoorafspraken gemaakt worden over omgaan met agressief gedrag.

 

PE-punten

Voor de training Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders worden bij de KBvG 4 PE punten aangevraagd. Aqturion draagt zorg voor aanvraag en registratie van de opleidingspunten. Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

 

Kosten

Informeer naar een maatwerkofferte voor uw kantoor.

 

Meer informatie

Uitgebreide informatie en een inschrijfformulier vindt u in de onderstaande informatiebrochure.